Schaatstraining

geplaatst in: Activiteiten | 0

STC Willy vd Berk heeft een breed scala aan trainings mogelijkheden. ’s Zomers bieden we conditietraining (duintraining), fiets- en skeelertrainingen aan. In de winter bieden wij schaatsen aan voor iedereen van 6 tot 100 jaar op de diverse banen in de omgeving te weten: “Sportiom” in Den Bosch (180m baan) en Kunstijsbaan Breda (400m baan) en conditietraining (duintraining)

Alle trainingen worden gegeven door ervaren mensen die al langere tijd met deze sport bezig zijn. Alle trainers/begeleiders hebben minimaal een JSL cursus gedaan of ervaring hiermee.

Uiteraard verzorgt STC Willy vd Berk ’s winters voornamelijk schaatstrainingen. Zowel in het “Sportiom” in Den Bosch en Kunstijsbaan Breda worden diverse trainingen aangeboden op diverse niveaus.

Pupillen:

Iedere zaterdag wordt in het Sportiom in Den Bosch schaatsen voor de jeugd pupillen van 6 t/m 12 jaar gegeven. Afhankelijk van het niveau worden ze in 3 groepen ingedeeld. Wij verzorgen deze trainingen samen met schaatsclub “Thialf” uit Schijndel, tijd 18:30u tot 19:30u

Recreanten

Iedere dinsdag wordt in het Sportiom in Den Bosch schaatsen voor recreanten gegeven, zowel de ietwat gevorderde als de beginnende schaatsers zijn hierbij in grote getale aanwezig. Om iedereen op zijn eigen niveau te laten oefenen maken we een verdeling in 3 niveaugroepen, tijd 20:15u – 21:30u. Hierbij starten we met inlopen, om 20.30u gaan we op het ijs

Gevorderden

Ieder dinsdag en donderdag avond en ook zaterdagochtend zijn er trainingen op de kunstijsbaan te Breda voor de meer gevorderde schaatsers. Hier nemen tussen de 20 en 30 leden aan deel. Het grote voordeel van een 400m baan is de afmeting van de baan. Deze is onmisbaar voor de wedstrijdrijders, maar zeker ook interessant voor de iets meer gevorderde schaatsers om techniek beter onder de knie te krijgen.